2 de maig, Dia Mundial contra l'Assetjament Escolar

acoso, cyberbullying, violencia, maltrato
2 de maig, Dia Mundial contra l'Assetjament Escolar

El 2 de maig és el Dia Mundial contra l'Assetjament Escolar, una xacra que persisteix a les escoles i malauradament es consolida degut a nous fenòmens com el cyberbullying o la violència homofòbica i transfòbica, per citar un parell d'elements nous dels darrers anys.

El Dia Mundial contra l'Assetjament Escolar va ser creat per la UNESCO, a petició de diferents ONGs, per fer visible la dimensió d'aquesta xacra que no coneix cultures ni fronteres i s'estén de manera patològica als col·legis i al ciberespai. Segons la UNESCO, el 20% d'alumnes pateix assetjament escolar.

L'Observatori Global de Monitorizació Educativa proporciona recursos per prevenir la violència homofòbica i transfòbica. El Ministerio de Educación ofereix també bibliografia i recursos contra l'assetjament escolar i el ciberassetjament. Altres institucions educatives com Escuelas Católicas o CECE han elaborat guies o projectes al respecte. A Estats Units s'ha de destacar el Cyberbullying Research Center, que proporciona valuosa documentació per la prevenció i la lluïta d'aquest problema.

Evidentia contempla l'assetjament escolar greu com un dels principals elements que poden desencadenar una crisi educativa. El nostre Pla Integral de Crisis per al teu centre inclou una auditoria de vulnerabilitat i totes les accions preventives i educatives per revertir possibles situacions greus de conflicte que impactin en la reputació del conjunt de la comunitat educativa, així como salvaguardar a aquells que pateixen aquesta xacra.

Perque, seguint el lema de la UNESCO, ens agradaria "construir la pau en la ment dels homes i de les dones".